VOOR HET MELDEN VAN EEN OVERLIJDEN (24/7) BEL ONS OP: 070 – 783 00 46

Afscheidshuis Zichtenburg

Een prachtige plek voor een persoonlijk en respectvol afscheid.

Een intiem afscheid voor een dierbare is een cruciaal moment in ons leven. Bij RKU Uitvaartzorg begrijpen we de emotionele uitdagingen van deze periode en staan we paraat om u te begeleiden bij het organiseren van een respectvol afscheid.

Als betrokken uitvaartonderneming in Den Haag & Rotterdam beschikken we over uitgebreide ervaring in het verzorgen van uitvaarten. Ons team van professionele uitvaartverzorgers is er om u in alle rust door deze moeilijke tijd te leiden. We nemen graag de tijd om naar uw wensen te luisteren, zodat we samen een afscheid kunnen vormgeven dat recht doet aan het leven van uw dierbare.

Bij RKU Uitvaartzorg geloven we in een persoonlijke aanpak. We hechten waarde aan het horen van uw verhaal en ideeën. Samen willen we een uniek en passend afscheid creëren, waarbij we rekening houden met uw culturele, religieuze en persoonlijke achtergrond. Of het nu gaat om een traditionele uitvaart of eigentijdse ceremonie, elk detail wordt met zorg uitgevoerd.

Onze diensten omvatten de volledige organisatie en verzorging van de uitvaart, inclusief het overbrengen en verzorgen van de overledene, opbaring, het regelen van rouwkaarten, bloemen, vervoer en catering. Daarnaast kunnen we u adviseren en ondersteunen bij praktische zaken zoals administratieve afhandeling en het informeren van instanties.

Bij RKU Uitvaartzorg werken we samen met ervaren partners zoals uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen in Den Haag & Rotterdam en omgeving. Hierdoor kunnen we u diverse mogelijkheden bieden en de uitvaart volledig afstemmen op uw wensen.

We begrijpen dat een uitvaart kosten met zich meebrengt en bieden daarom transparante tarieven. Zo heeft u vooraf inzicht in de kosten. We streven ernaar een uitvaart te verzorgen die binnen uw budget past, zonder concessies te doen aan kwaliteit en respect voor uw dierbare.

Bij RKU Uitvaartzorg zijn we 24/7 beschikbaar. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies of het maken van een afspraak. Ons toegewijde team staat klaar om u te ondersteunen en begeleiden gedurende deze moeilijke periode. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze diensten of het plannen van een afspraak; wij zijn er altijd voor u, 24/7.

Onze Diensten

Crematie

Een respectvol afscheid, waarbij we zorgvuldig de crematie verzorgen volgens uw wensen.

Begrafenis

Een waardig afscheid, waarbij we u begeleiden bij het kiezen van de juiste begrafenisopties

Repatriering / Vervoer

Wij regelen vervoer van de overledene van elke gewenste (inter)nationale bestemming.

Uitvaartdiensten

Een afscheid dat recht doet aan het leven van uw dierbare, met zorg en aandacht voor elk detail.

Rouwauto's

Een waardig laatste vervoer, met onze stijlvolle rouwauto’s, voor de overledene alswel nabestaanden.

Condoleance

Een warme en persoonlijke plek om samen te komen en te herinneren.

Bloemen

Met bloemen brengen we een laatste groet, passend bij de overledene en uw wensen.

Afscheid

Met respect en betrokkenheid verzorgd naar wens van overledene en nabestaanden.

Privé afscheid

Een intiem afscheid, volledig naar uw persoonlijke wensen en behoeften.

Rouw Begeleiding

Een luisterend oor en professionele begeleiding om u te ondersteunen in een lastige tijd.

 Planning zorgt voor rust

Een uitvaart plannen is een emotioneel en complex proces. Er moeten veel belangrijke beslissingen worden genomen en er is vaak weinig tijd om alles te regelen. Daarom is het belangrijk om tijdig te beginnen met de planning van de uitvaart.

Bij RKU Uitvaartzorg begrijpen we dat het plannen van een uitvaart een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Daarom bieden we ondersteuning bij de planning van de uitvaart, zodat je in alle rust afscheid kunt nemen van je dierbare.

Onze ervaren medewerkers nemen de tijd om samen met jou alle opties te bespreken en de juiste keuzes te maken voor een persoonlijk afscheid. We zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is, van de bloemen tot de catering en de rouwkaarten. Zo kun jij je focussen op het verwerken van het verlies en het afscheid nemen van je dierbare.

Door de uitvaart tijdig en zorgvuldig te plannen, creëren we rust en ruimte voor emoties. We streven ernaar om een afscheid te organiseren dat past bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. Bij RKU Uitvaartzorg geloven we in de kracht van een goed geplande uitvaart, zodat je in alle rust afscheid kunt nemen van je dierbare.

Wat mensen bij ons ervaren

Het is alweer enige tijd geleden sinds de uitvaartdienst van mijn broer.

Ik wilde je namens de familie bedanken voor de fijne, respectvolle, en betrouwbare wijze waarop je alles hebt georganiseerd voor ons.

Dat hebben we zeer gewaardeerd.

Rick

 

Ray, fijne man, stelt je op je gemak, niets is teveel.
Bellen wanneer je wilt, gewoon een fijn persoon,
waar je bij thuis voelt.
Helen
17 okt. 2023 op Trustoo.nl
RKU Uitvaartzorg heeft de uitvaart van mijn echtgenoot tot in de puntjes verzorgd.Ik heb de benadering en getoonde betrokkenheid als troostend ervaren.
Mw Groeneweg-Wolswijk

Rouw Begeleiding

Rouw begeleiding is een belangrijk onderdeel van het afscheid nemen van een dierbare. Bij RKU Uitvaartzorg begrijpen we hoe moeilijk het kan zijn om te dealen met het verlies van een geliefde. Onze deskundige en empathische medewerkers staan altijd voor je klaar om je te helpen in elke fase van het rouwproces. We bieden ondersteuning bij het omgaan met emoties, het maken van keuzes en het organiseren van een persoonlijk afscheid dat past bij de overledene en de nabestaanden.

We geloven in de kracht van persoonlijke aandacht en maatwerk. Daarom werken we samen met professionele rouwtherapeuten en counselors om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke begeleiding bieden. Ons doel is om jou en je familie te helpen bij het vinden van de juiste manier om afscheid te nemen en om het rouwproces zo goed mogelijk te doorlopen.

Of je nu behoefte hebt aan een luisterend oor, praktische ondersteuning of professionele hulp, we staan voor je klaar. Bij RKU Uitvaartzorg zijn we er voor je, elke stap van de weg.

Veel gestelde vragen

Wat moet ik doen na een overlijden?

RKU uitvaartzorg is 24 uur per dag bereikbaar.
Na een overlijden kunt u contact met ons opnemen. Samen bepalen we dan wanneer we bij u langskomen om alles te bespreken en wat er op dat moment voor u nodig is.

Tijdens dat eerste gesprek bespreken we de belangrijkste zaken:

 • Waar de overledene zal worden opgebaard
 • De keuze voor een crematie of een begrafenis
 • Voor welke kist u kiest
 • De datum en het tijdstip van de uitvaart
 • Het opstellen van rouwkaarten of –advertenties
 • Een inschatting van de totale kosten
Repatriëring, wat is het en hoe werkt het?

Voor het repatriëring van een overledene naar het buitenland of omgekeerd, gelden een aantal regels. Deze protocollen zijn per land verschillend. Meestal wordt het lichaam gebalsemd. Bovendien wordt het stoffelijk overschot in een speciale kist met zinken binnen bekisting vervoerd. In sommige landen geldt na aankomst een verbod op het openen van de kist. In dat geval biedt een kist met een venster uitkomst. Zo kunnen de nabestaanden toch afscheid nemen van hun dierbare. Uitvaartzorg Ray Klos heeft een jarenlange ervaring met repatriëring van overledenen.

 

Repatriëring van Nederland naar het Buitenland

Voordat uw gestorven naaste naar het buitenland kan worden vervoerd, moeten een aantal zaken worden geregeld. U kunt dan denken aan alle formaliteiten bij het consulaat of de ambassade, het bespreken van de vliegreis en het vervoer van het lichaam naar de luchthaven. We kunnen u deze zorg uit handen nemen en alle belangrijke zaken regelen zoals:

Laatste verzorging van de overledene inclusief balsemen

 • Speciale kist voor internationaal transport overledene
 • Vervoer naar de gewenste luchthaven
 • Vervoer via de weg naar het buitenland
 • Alle vereiste documenten voor transport naar het buitenland
 • Contact met het uitvaartbedrijf in het land van bestemming
 • Kostenbegroting

 

Repatriëring van het Buitenland naar Nederland

Een overledene die vanuit het buitenland terugreist naar Nederland, wordt meestal eerst gebalsemd. Het vervoer geschiedt per auto of vliegtuig. Voor een vliegreis wordt de overledene in een volledig afsluitbare zinken kist geplaatst. Vervolgens wordt deze ter bescherming in een houten kist gezet. Wilt u een overledene laten vervoeren naar Nederland? We kunnen voor u de volgende zaken in orde maken:

Contact met ambassade of consulaat

 • Laatste verzorging van de overledene
 • Transportkist
 • Vereiste vervoersdocumenten voor transport naar Nederland
 • Legaliseren van vereiste documenten
 • Kostenbegroting

 

Documenten voor ambassade en consulaat

Wilt u een overledene in het buitenland laten begraven, dan geldt voor sommige landen een legalisering van de papieren door consulaat of ambassade. We hebben daarvoor de volgende 7 documenten nodig:

 

Paspoort van de overledene

 • Internationale akte van overlijden
 • Bewijs van de schouwarts, ook wel Medical Statement genoemd, dat er geen besmettelijke aandoening in het spel was
 • Bewijs van thanatopraxie van de overledene, indien vereist
 • Toestemming tot begraven of cremeren
 • Lijkenpas als bewijs dat het stoffelijk overschot de grenzen mag passeren
 • Kistdocument

 

Mortuarium Schiphol

Luchthaven Schiphol beschikt over een speciaal mortuarium, waar gebruikt kan worden gemaakt van verschillende diensten zoals de laatste verzorging, thanatopraxie en restauratie van de overledene. Verder verlenen zij hulp bij het afwikkelen van juridische en administratieve zaken. Voor de nabestaanden is er de mogelijkheid tot het houden van een ontvangstbijeenkomst, afscheidsceremonie of het ritueel wassen van de overledene.

Button = kosten Repatriëring

Vooraf uw wensen bespreken, ontlast uw nabestaanden

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bij leven hun uitvaart voor te bereiden. Daarmee voorkomt u dat nabestaanden moeten gissen naar uw wensen. Voor de naasten is het een waardevolle gedachte dat de uitvaart, wanneer het zover is,  plaatsvindt zoals u zou willen.

 

Er zijn vele keuzes en details die samen de uitvaart maken. Van de afscheidsmogelijkheden en het programma, tot de muziekkeuze en de sprekers. Daarnaast krijgt u direct een goed beeld van de kosten van de uitvaart. Een voorbespreking van uw uitvaart is dan ook aan te raden.

Livestream & Online Condoleren

Door de maatregelen door het Coronavirus kunnen weinig mensen aanwezig zijn bij een uitvaartplechtigheid.

De meeste aula’s van het crematorium beschikken over een livestreaming, na de reservering van de crematie ontvangt RKU Uitvaartzorg de inloggegevens voor de Livestream.

HET ONLINE CONDOLEANCEREGISTER

RKU uitvaartzorg biedt u nu de mogelijkheid om online uw condoleance te delen met de nabestaanden.

 

worden alle kosten gedekt door de verzekering?

U kunt in principe iedere uitvaartondernemer vragen om de uitvaart uit te voeren.
De polis dekt alleen niet alle kosten, maar dat geldt ook als u wel voor Dela, Yarden of Monuta kiest. Ook dan dekt de polis niet alle kosten.

Wat is een algemeen graf?

In een algemeen graf liggen een aantal willekeurige overledenen bij elkaar, op volgorde van begraven. Zo’n graf is meestal aan de bovenkant te herkennen aan de verschillende kleine stenen dicht bij elkaar op één plaats. De overledenen worden in ‘volgorde van datum’ begraven. De grafrechten gelden voor minimaal tien jaar en kunnen niet worden verlengd. Algemene graven mogen na tien jaar door de houder van de begraafplaats geruimd worden; nabestaanden hoeven daarvan niet in kennis te worden gesteld. Meestal worden algemene graven echter pas geruimd als ruimtegebrek dreigt of wacht een begraafplaats tot alle graven op een veld in één keer geruimd kunnen worden.

Is het mogelijk om mijn eigen uitvaart te bespreken?

Natuurlijk is dat mogelijk en we nodigen je daarvoor van harte uit. In hetvoorgesprek bespreken we alle onderwerpen die je belangrijk vindt om te bespreken. En wij vertellen wat er allemaal mogelijk is. We merken elke keer weer dat het mensen rust geeft dat alles goed  geregeld is. Voorafgaand aan het gesprek is mogelijk dat je zelf al een ander op papier zet

Voorbespreking

Samen met de uitvaartverzorger van RKU uitvaartzorg bespreekt u de mogelijkheden en maakt u de keuzes die ú belangrijk vindt. Uw wensen leggen we vast en indien gewenst ontvangt u alvast een kostenopgave. Deze vormen de basis wanneer de uitvaart daadwerkelijk voorbereid wordt. Zodat het precies zo gaat zoals u wilde. Uiteraard zijn aan een voorbespreking geen kosten verbonden.

Toch nog vragen?

Logisch! Bel ons via onderstaande nummers, stuur een mail of laat uw gegevens hier achter en we nemen z.s.m. contact met u op.

 

Bel naar:  070 – 7830046 of 085 – 8000237

  Neem gerust contact op!

   

  Vul hieronder uw gegevens in en we nemen binnen 24u contact met u op. Vaak zal dit sneller zijn. 

   

   Dhr.Mevr.

   Chat openen
   Hoe kunnen we u helpen?